THE NEW MASTERSOUNDS feat. Lamar Williams Jr. – SHAKE IT

‘The New Mastersounds’ zijn een voornamelijk instrumentale muziek spelende funkformatie die samengesteld is uit Eddie Roberts (gitaar), Joe Tatton (orgel en piano), Pete Shand (basgitaar) en Simon Allen (drums). De oprichting van de groep dateert al van zo’n 20 jaar terug in de tijd toen het kwartet in het Engelse Leeds besloot om samen funk-, soul- en jazz-nummers te gaan spelen.

Dat resulteerde in 13 studioalbums, 3 live-platen en enkele compilatiealbums waar ze hun steentje aan hebben bijgedragen. Dat ze er nog altijd evenveel zin in als hebben als twee decennia geleden blijkt uit het feit dat ‘The New Mastersounds’ met een nieuwe plaat op de proppen zijn gekomen. Deze keer met een gastvocalist in de vorm van de Amerikaanse soul- en R&B-zanger Lamar Williams Jr. uit Atlanta, Georgia. Hij is de zoon van Lamar Williams, de in 1983 overleden bassist van ‘The Allman Brothers’.

Het album kreeg de titel “Shake It” en de leuke titelsong geven we hierbij op video mee in een live-uitvoering. Lamar Williams Jr. schreef de teksten voor acht van de elf nummers, terwijl de resterende drie tracks “Layin’ Low”, “Permission To Land” en “On The Up (S.K.A.)” instrumentaaltjes zijn. Het album werd opgenomen in Denver, Colorado, waarvoor met trompetspeler Mike Olmos, saxofonist Jason Mingledorff en percussionist Jeff Franca (van ‘Thievery Corporation’) nog drie andere gastmuzikanten in de studio werden gehaald.

Inmiddels zijn er ook al twee singles uit dit album getrokken met de songs “Let’s Go Back” en “Kings & Queens”. Maar er staat nog meer single-potentieel op, iets waarvoor we graag tippen op de nummers “Lovely Daze”, “Let’s Go Back” en de albumtiteltrack “Shake It”. Vorig jaar brachten ‘The New Mastersounds’ nog twee platen op de markt met het studioalbum “Renewable Energy” en de live opgenomen plaat “The Nashville Session 2”. “Shake It” is in vergelijking met die twee albums toch iets geheel anders van opzet, voornamelijk omwille van de knappe zangpartijen die Lamar Williams Jr. bij acht van de tracks heeft ingezongen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: One Note Records / Color Red Records

video